S-au redeschis școlile

Situația alarmantă în care s-a extins virusul gripal în rândul populației din țara noastră a dus la o serie de măsuri și din partea Ministerului Educației. Școlile au fost închise vineri. De astăzi, elevii și-au reluat cursurile, însă în fiecare școală se va proceda la efectuarea unui triaj în fiecare dimineață.

Ministerul Sănătăţii a informat Ministerul Educaţiei despre situaţia privind evoluţia infecţiilor gripale şi necesitatea unei măsuri suplimentare de prevenire a îmbolnăvirilor cu gripă. Ecaterina Andronescu, Ministrul Educaţiei, a semnat un ordin în acest sens prin care întregul sistem școlar preuniversitar din țară nu a avut activitate în data de 25 ianuarie. În cadrul unui interviu acordat unui post național de televiziune actualul ministru al educației, a adus următoarele lămuriri:

„Luni este zi normală de școală și toată săptămâna este normală. Pentru cei care nu știu, vă spun că este ultima săptămână din acest semestru, situațiile școlare se încheie, se încheie mediile și, ca urmare, nu putem să bulversam acest sfârșit de semestru”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Ministrul a susținut că în fiecare școală se face un triaj foarte serios în fiecare dimineață, pentru a se limita îmbolnăvirea elevilor cu virusul gripal. În orașul Năvodari funcționează trei școli generale, mai multe grădinițe, creșe și un liceu. Din perspectiva măsurilor de protecție împotriva îmbolnăvirii copiilor cu virusul gripal, situația se prezintă astfel:

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu a făcut un apel către părinți pentru a nu-i duce pe copii la școală dacă prezintă semne de boală.

Redactor: Sondra Sandu