S-au aventurat pe lacul înghețat

Se spune că adolescența este vârsta marilor provocări, însă nu toți adolescenții înțeleg, cu adevărat, ce înseamnă asta. Pentru unii, linia dintre provocare și inconștiență este extrem de subțire și, nu de puține ori, lucrurile capătă o turnură tragică.

Patru tineri, trei băieți și o fată, au dat dovadă de inconștiență specifică vârstei, duminică după-amiază, aventurându-se pe stratul de gheață format la suprafața lacului Tăbăcărie, o așa-zisă distracție care ar fi putut avea un final tragic. Inițial, doar unul dintre băieți s-a aventurat spre centrul lacului, alergând pe suprafața înghețată. Văzând că gheața rezistă, acesta i-a chemat și pe ceilalți să i se alăture, cu intenția de a traversa lacul din dreptul centrului de sporturi extreme Galaxy până la Pescărie.

Mai întâi i s-a alăturat fata, apoi și ceilalți doi băieți și, împreună au mers câteva sute de metri pe suprafața înghețată a lacului. În tot acest timp, nimeni nu le-a atras atenția asupra pericolului la care se expun. Din fericire, gheața a fost destul de solidă, și a rezistat sub greutatea celor patru tineri. Nu la fel de norocoși au fost, în urmă cu nouă ani, alți doi tineri, unul din Năvodari, celălalt din Mihail Kogălniceanu, ambii cu vârsta de 15 ani, care și-au găsit sfârșitul în lacul Siuthiol, după o aventură asemănătoare.

Redactor: Cerasela Videanu / Paul Alexe