S-au anunțat câștigătorii celei de-a 71-a ediții a Globurilor de Aur

globurile de aurCele mai multe premii le-a luat pelicula lui David O. Russel, Scandal în stil american – pentru cel mai bun film musical sau comedie, “cel mai bun rol principal feminin într-un film comedie/ musical (Amy Adams) şi “cea mai bună actriţă în rol secundar într-un lungmetraj” (Jennifer Lawrence). De asemenea, 12 ani de sclavie, producția regizată de Steve McQueen a primit distincția de cel mai bun film-dramă.

Printre câștigători s-au mai numărat Alfonso Cuaron, care a primit titlul de Cel mai bun regizor pentru Gravity, în vreme ce Spike Jonze a plecat acasă cu premiul pentru el mai bun scenariu. Leonardo DiCaprio a împlinit aşteptările criticilor şi ale fanilor, care l-au văzut câştigător anul acesta la categoria Cel mai bun actor într-o comedie sau musical.

Pe partea de dramă a triumfat spre surprinderea multora Matthew McConaughey pentru rolul din Dallas Buyers Club. Cea mai bună actriţă într-o dramă a fost desemnată Cate Blanchett, pentru rolul din Blue Jasmine.

Dintre cele trei filme de animaţie nominalizate, premiul a mers către Frozen.

Pe partea de TV, s-au remarcat Breaking Bad şi (o surpriză a galei) Brooklyn Nine-Nine, iar starul acestuia, Andy Samberg a luat acasă premiul pentru Cel mai bun actor într-un serial de comedie sau musical.

Cea de-a 71-a gală de decernare a Globurilor de Aur a fost prezentată de actriţele de comedie Tina Fey şi Amy Poehler. Ceremonia a fost produsă de Dick Clark Productions, alături de Asociaţia presei străine de la Hollywood.

Redactor: Monica Vasiliev