S-a trezit cu casa crăpată, după demolarea silozului Traian

După începerea lucrărilor de demolare a siluzului de pe varianta Constanței, au apărut și nemulțumirile proprietarilor clădirilor din zonă.

Vorbim despre persoane care, fie au locuințe în perimetrul respectiv, fie au birouri, ateliere sau alte spații, unele dintre ele fiind afectate de exploziile din timpul demolării mastodontului din beton.

Unul dintre proprietarii din zonă, Nicu Năstase, a reclamat că lucrările respective i-au crăpat pereții casei și ai biroului firmei, din incinta aceleiași clădiri. El se teme că, în momentul demolării celorlalte celule ale silozului, locuința sa ar putea fi avariată și mai rău, mai ales că i-a fost afectată inclusiv structura de rezistență.

Mai mult decât atât, reclamantul susține că a încercat să ia legătura cu reprezentanții firmei ABC Val, cea care se ocupă de demolare, pentru a-i  anunța că i-au crăpat pereții și tavanul, însă fără sorți de izbândă.

Potrivit reclamantului, la demolarea primei unități a silozului, din luna aprilie, nu s-a întâmplat nimic, mai ales că a fost o demolare eșuată. Potrivit acestuia, la data respectivă s-au luat unele măsuri de protecție, cum ar fi prezența polițiștilor în zonă pentru supraveghere, iar strada Nicolae Filimon a fost blocată. A doua oară, însă, nu s-a mai luat nici o măsură de acest gen.

Mai mult decât atât, în zonă nu a fost montat nici un panou, așa cum prevede legea, pe care să fie specificat ce fel de lucrări se efectuează, cine este beneficiarul și ce firmă se ocupă de lucrările efective.

Am încercat să obținem aceste informații de la reprezentanții societății ABC Val, firma care ne-a fost indicată de reclamant, însă nu am reușit să obținem nici un punct de vedere oficial.

Reporter: Daniel Albu ; Imagine: Adrian Corchie