S-a redeschis Țara Piticilor

Copiii au revenit în Țara Piticilor, după o lungă perioadă în care COVID 19 i-a ținut departe de locul de agrement amenajat în Parcul Tăbăcărie de Municipalitatea Constanța.

De la inaugurarea din 2004 s-au făcut și primele reparații. Costurile au fost mici, renovarea fiind realizată cu echipa Regiei Autonome de Exploatare a Domenului Public și Privat și din bugetul Regiei.

Nu doar jocurile atrag privirile celor mici, ci și spațiul verde, care este îngrijit corespunzător, prin înlocuirea sistemului de irigații.

RAEDPP își propune să preia în totalitate Parcul Tăbăcărie. Acesta ar putea fi prevăzut cu piste de biciliști, sistem de irigații, zonă de haltere, teren de fotbal, zone care vor fi îngrădite cu pază sau monitorizate video. Pentru aceasta, RAEDPP trebuie să devină SRL, ca să poată  accesa fonduri europene. Readucerea la viață a fostului trenuleț, este un alt proiect inițiat deja de autoritatea locală.

Cei mici au revenit, de sâmbătă, 20 septembrie, în Țara Piticilor, alături de părinți și bunici pentru a-și petrece timpul în aer liber. O mămică din Constanța a venit și cu o propunere pentru autoritatea locală, și anume, ca Municipalitatea să amenajeze un loc de joacă în cartierul KM 5.

Printre copii, a ieșit la joacă și un prichindel, Darius Costin, pe care mămica l-a dat în leagăn, un voinic care învăța să vorbească și să facă primii pași.

Sunt copii care preferă să vină cu propriul aparat de agrement, cum este trotineta electrică.

Reporter: Camelia Balan ; Imagine: Ionuț Constantin