S-a lansat proiectul cultural “Interferențe culturale dobrogene româno-turce”

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, în parteneriat cu Uniunea Democrată Turcă din România au lansat proiectului cultural  Interferențe culturale dobrogene româno-turce  . Proiectul se derulează în perioada mai – noiembrie 2013 și urmărește să releve diversitatea culturală din spațiul dobrogean și să promoveze un autentic dialog intercultural între cele două comunități istorice din Dobrogea.

În cadrul proiectului “Interferențe culturale dobrogene româno-turce” , elevii școlilor partenere vor putea participa, în perioada iunie-iulie, la un workshop de pictură Ebru.

Scopul proiectului este acela de a releva diversitatea culturală din spațíul dobrogean șI de a promova un autentic dialog intercultural între cele două comunitățí istorice din Dobrogea: comunitatea română și cea turcă.

Elevii implicați în prioiect au fost fascinați de atelierul de picture Ebru.

Proiectul se va încheia în această toamnă cu realizarea unui simpozion cultural româno-turc, în cadrul căruia va fi lansat volumul colocviului științific, manifestare ce va fi completată de un program artistic de cântece, dansuri și poezie.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Victor Nita