S-a lansat Facebook App Center, pentru telefoane Android şi iOS

In urma cu cateva editii ale emisiunii IT MANIA va anuntam ca Facebook se pregateste sa lanseze un magazin de aplicatii denumit Appcenter. Iata ca acesta este de acum disponibil si pentru publicul larg. Facebook App Center debutează cu o ofertă de peste 600 aplicaţii, compatibile cu telefoane mobile bazate pe Android şi iOS. Noul app center este disponibil atât din versiunea mobilă a portalului Facebook, cât şi din website-ul pentru PC-uri desktop, de unde utilizatorii pot alege aplicaţii interesante pe care să le descarce pe telefonul mobil.

Odată instalate, aplicaţiile preferate sunt prezentate apoi şi prietenilor de pe Facebook, într-o listă cu recomandări afişată în partea dreaptă a interfeţei App Center. Suplimentar, Facebook a realizat şi un ghid adresat dezvoltatorilor de aplicaţii, în care detaliază modalităţile prin care aceştia îşi pot promova creaţiile în faţa unui public mai numeros.

Aparent, lansarea noului Facebook App Center pregăteşte terenul pentru alte schimbări importante, aduse utilizatorilor de produse Apple care fac trecerea la versiunea iOS 6 a sistemului de operare pentru tablete şi telefoane inteligente. Conform ultimelor zvonuri, iOS 6 va fi puternic integrat cu serviciile reţelei Facebook, incluse în meniurile aplicaţiilor şi afectând direct funcţionalitatea acestora.