S-a întors acasă cu medalia de argint (VIDEO)

Iubeşte fizica, chimia şi biologia, dar cel mai mult îndrăgeşte spaţiul cosmic. Aşa se caracterizează Diana Catană, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân care anul acesta a obţinut medalia de argint la Olimpiada de Ştiinţe pentru juniori de la Teheran. Diana a spus că a fost o competiţie destul de grea, pentru că s-a întrecut cu 165 de elevi. Nu i-a venit să creadă când comisia i-a strigat numele şi i-a înmânat premiul şi medalia de argint.

Mândră şi plină de emoţie este şi persoana care a fost mereu alături de Diana. Vorbim de tatăl Alexandru Catană, care ne-a spus că cel mai greu pentru el a fost atunci când fiica lui se afla în Teheran şi nu putea să ia legătura cu ea. Însă acum este fericit că a venit acasă cu un premiu atât de important.

Colegii Dianei, care au fost prezenţi la festivitate sunt mândrii că au în clasă un exemplu demn de urmat.

Pentru rezultatele obţinute, conducerea liceului i-a oferit Dianei o bursă de  studiu în cadrul unui colegiu prestigios din Canada.

Prezent la festivitatea de premieră a elevei, Inspectoratul Şcolar Constanţa, Răducu Popescu, a spus că îi va acorda şi el personal un premiu care să-şi aducă aminte cu drag de reuşita ei.

Reporter: Denisa Stoenescu ; Imagine: Victor Nita