S-a încheiat prima etapă de înscrieri la clasa pregătitoare

În județul Constanța au fost admise aproximativ 6000 de cereri de înscriere, dintre care 99 sunt pentru învăţământul particular. Totodata, in urma evaluării psiho-somatice, psihologii au decis că 147 de copii nu sunt apți să frecventeze clasa pregătitoare și vor continua să meagă la grădiniță.

În perioada 29 februarie -18 martie au fost depuse 6.175 de cereri de înscriere pentru clasa pregătitoare, în județul Constanța. În prima etapă de înscriere au fost admise 5.996 de cereri. Pentru etapa a doua au rămas 376 de locuri libere în municipiul Constanţa şi 1.438 în judeţ.

In această perioadă au fost deschise 41 de centre de evaluare psiho-somatică. Pentru cei mai mulți dintre copii testarea s-a dovedit a fi o joacă. 147 de copii nu au reușit să îi convingă pe psihologi că sunt apți pentru a duce în spate atât ghiozdanul, cât și responsabilitatea de elev.

Ca in fiecare an au existat mai mulți părinți care au incercat să își inscrie micuții la altă școală decât cea de circumpscripție. In acest sens, cele mai multe cereri nesoluționate au fost la scoala nr.37, cu 36 de cereri, scoala nr 29, unde au fost 34 de astfel de cereri, scoala nr 43, cu 20 de cereri si scoala nr 24 cu 12 cereri. Sesiunea a doua de inscrieri la clasa pregătitoare se desfășoară in intervalul 30 martie-8 aprilie.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: