S-a încheiat prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare

Aproximativ 1500  de copii au fost evaluațí psiho-somatic la nivelul județúlui Constanta. In urma testării, 145 de copii nu au fost considerați apți pentru a frecventa clasa pregătitoare. Ei vor continua sa mearga la grădiniță.

Psihologii au stabilit câți dintre copiii inscrisi pentru a frecventa clasa pregătitoare sunt apți pentru a duce în spate atât ghiozdanul, cât și responsabilitatea de elev și care ar mai trebui să mai copilărească și să rămână la grădiniță, în grupa mare. Astfel, in urma evaluării psiho-somatice, din cei 1475 de copii testați, doar 1328 vor trece pragul scolilor incepând din toamnă.

Pentru preșcolarii care au frecventat cu regularitatea grădinița, testarea a fost floare la ureche. Care este diferenţa dintre o literă şi un cuvânt, cât de repede intră în vorbă cu alte persoane sau cum ţine creionul între degete sunt doar câteva aspecte pe care psihopedagogii le-au  bifat înainte de a declara un copil apt pentru şcoală. Copiii care au primit  aviz negativ pentru înscrierea în clasa pregătitoare, la solicitarea scrisă a părinților pot fi reevaluați după 6 luni, de la prima evaluare.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes