S-a dus vremea de plajă

Turiștii care încă se mai află pe litoral tînjesc după o zi de plajă, fie ea și ultima din acest sezon estival. Vremea instabilă din ultimele zile le-a făcut însă planuri de stat în hotel. În stațiuni marea este extrem de agitată, iar vîntul formează adevărate furtuni de nisip.

Vremea rea din ultimele zile a grăbit sfîrșitul sezonului estival în stațiunile de la malul mării, odată cu pașii turiștilor care fug din calea nisipului vînturat și a temperaturilor deloc plăcute pentru a sta descoperiți pe plajă.

Chiar dacă suntem încă în lună de vară, costumele de baie s-au transformat în geci și pantaloni lungi, iar pălăriile de soare, în glugile hanoracelor cu mînecă lungă.

Cei trei tineri din imagini au venit tocmai de la Iași pentru a petrece week-end-ul la Mamaia. E pentru prima data cînd văd marea anul acesta așa că nu au putut pleca de pe plajă înainte să facă o baie în mare. Chiar dacă apa este una extreme de agitate, iar salvamarii au arborat steagul roșu, care interzice scăldatul.

Sunt în căutare de senzații tari și spun că pentru ei este vreme de agățat așa că abia așteaptă să ia cu asalt cluburile de noapte din stațiune în week-end-ul care se pregătește să înceapă. Pentru ceilalți turiști care mai sperau la o zi de plajă, veștile despre vreme nu sunt deloc bune.

Abia de luni sunt șanse să avem soare, însă temperaturile se mențin scăzute pentru această perioadă a anului. 23-25 de grade.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: George Dima