S-a dezlănţuit iadul în Portul Constanţa

Sute de protestatari s-au îmbrâncit astăzi cu jandarmii, în încercarea de ajunge la maşina în care se afla unul dintre directorii APMC. Doar intervenţia oamenilor legii i-a împiedicat pe sindicalişti să-l linşeze pe şeful instituţiei.

Jandarmii au făcut un cordon pentru a-i împiedica pe oameni să-l linşeze pe directorul venit la muncă. Îmbrâncelile au durat mai bine de 15 minute, iar oamenii legii au reuşit cu greu să îi stăpânească pe angajaţi.

Este a doua zi consecutiv în care protestatarii se îmbrâncesc cu forţele de ordine chemate să asigure protecţia conducerii CN APMC. Joi dimineaţă directorul general al companiei, Aurelian Popa, şi directorul economic, Mihaela Vasile, au fost împiedicaţi de lucrătorii portuari să intre în sediul companiei. Aceştia au părăsit apoi zona în huiduielile protestatarilor.

Angajaţii Companiei Naţionale “Administraţia Porturilor Maritime” Constanţa protestează de aproape două luni în faţa sediului instituţiei, iar la începutul săptămânii trecute au declanşat şi o grevă spontană. Principala lor revendicare este demisia sau demiterea directorului general, Aurelian Popa. Ei îl acuză pe acesta de încălcări repetate ale contractului colectiv de muncă şi de faptul că a modificat, cu acordul Consiliului de Administraţiei şi Adunării Generale a Acţionarilor, regulamentul companiei.

Reporter: Cristina Plesca ; Imagine: Iulian Virlan