S-a decretat Stare de Urgență!

În România s-a instituit starea de urgență, după cum a anunțat președintele României, Klaus Iohannis.

Măsura a fost luată, ca și în alte țări, în contextul limitării răspândirii noului coronavirus. Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a făcut, la rândul său, apel la calm și responsabilitate din partea tuturor, făcând, totodată, câteva recomandări importante.

Starea de urgență prevede multe restricții, atât la nivelul populației, dar și la nivelul instituțiilor de stat, însă autorităţile au dat asigurări că vor fi adoptate doar acele măsuri necesare în combaterea răspândirii coronavirusului. Președintele Iohannis a anunțat, zilele trecute, că, pe lângă decretarea stării de urgență, a promulgat și legea care vine în sprijinul părinților care nu pot lucra, dat fiindcă școlile au fost închise până după Paște.

Revenind la decretul privind starea de urgență, acesta conţine, printre altele, măsuri care limitează mobilitatea populației, restricții ale transporturilor terestre și aeriene, prelungirea perioadei în care școlile sunt închise și măsuri de carantină pentru românii care vin din străinătate. De precizat că zeci de autocare pline cu români au făcut coadă la Vama Nădlac pentru a intra în țară, iar alte câteva mii de români s-au întors în România în mai puțin de 2 săptămâni.

Redactor: Daniel Albu