S-a dat startul înscrierilor la clasa zero

S-a dat startul înscrierilor la clasa pregătitoare. Inspectoratul Scolar Județean Constanța a prevăzut pentru anul școlar viitor un număr de 294,63 de clase pregătitoare pentru 6.816 elevi.

În clasa pregătitoare pot fi înscriși copiii care împlinesc vârsta de 6 ani. La solicitarea părinților, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020, inclusiv, pot fi înscriși dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

Fiecare școală își va stabili criteriile specifice care nu pot include existența unor liste de preînscrieri, organizate în afara calendarului înscrierii. Proiectul de metodologie arată că în acest an constituirea claselor de elevi se face după finalizarea procesului de înscriere. Cu alte cuvinte, toate școlile din România vor trebui să aibă criterii clare de înscriere a elevilor la clasa pregătitoare. Acestea trebuie afișate la vedere și respectate, astfel încât să nu se mai ajungă la situații în care clasele să aibă 38 de copii.

Cei care au preferințe, când vine vorba de unitatea de învățământ, vor depune o cerere de înscriere la școala respectivă, urmând ca după , în funcție de locurile rămase neocupate să primească un răspuns.

Din experiența anilor precedenți, se cunoaște faptul că cele mai bune școli sunt cele mai căutate și foarte mulți părinți fac rost chiar și de vize de flotant pentru ca micuții lor să prindă un loc la școala dorită.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a alocat linia TelVerde 0800816241, telefon gratuit, pentru facilitarea informării suplimentare a părinţilor cu privire la înscrierea în clasa pregătitoare. Linia telefonică 0800816241 va fi disponibilă zilnic, de luni până vineri, între orele 8.00 şi 18.00, până vineri, 19 aprilie.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Ionuț Constantin