Rupere de nori pe litoral

O rupere de nori de aproximativ o oră a fost suficientă pentru ca străzile să se inunde, iar oamenii să încerce să se ascundă pe unde pot. Unii au fost luaţi prin surprindere de ploaia torenţială, pentru că cerul s-a întunecat dintr’o dată, după ce dimineaţa a fost soare şi cald. Meteorologii au emis o avertizare imediată de furtună pentru Vestul şi sudul Dobrogei şi zona limitrofă vestică (Bălţile Ialomiţei şi Brăilei), iniţial până la ora 11:35.

Ploaia insă s-a înteţit, astfel că meteorologii au emis cod galben până la ora 12:25 în estul judeţului Constanţa (inclusiv zona litorală). În acest interval, potrivit specialiştilor cantităţile de apă au atins şi depaşit 20 l/mp, au avut loc intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, descărcări electrice şi grindină.

În toată zona Mangalia- Tuzla-Eforie- Constanţa a plouat torenţial pentru aproape o oră, timp suficient pentru ca sistemul de canalizare să creeze probleme. Potrivit reprezentanţilor SC RAJA SA, la nivelul judeţului a fost constituit comandamentul de urgenţă, iar la sediu au fost primite zeci de reclamaţii privind deficienteţe apărute din cauza ploii. Echipele au acţionat în teren pentru soluţionarea acestora. Furtuna nu a creat însă şi alte probleme, astfel că pompierii nu au avut solicitări. Potrivit meteorologilor va mai ploua în cursul zilei, iar atenţionări vor fi emise în măsura în care cantităţile de apă vor fi însemnate sau se vor asocia cu rafale puternice de vânt.

Reporter: Paula Moroi ; Imagine: Victor Nita