Rovana Plumb rămâne cu imunitate

Parlamentul a respins, astăzi, cererea DNA privind începere a urmăririi penale a ministrului demisionar Rovana Plumb. Comisia juridică a votat împotriva ridicării imunităţii lui Plumb. Preşedintele Comisiei juridice, Eugen Nicolicea a susţinut că acuzaţiile care i se aduc Rovanei Plumb nu sunt susţinute legal.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a votat, marți, împotriva începerii urmăririi penale a ministrului demisionar, Rovana Plumb. Fostul ministru a ținut un discurs în plen, spunându-le colegilor ei parlamentari că este nevinovată.

Rovana Plumb a fost audiată, luni, aproximativ o oră, de către deputaţii jurişti. Avizul negativ al acestora referitor la cererea DNA de începere a urmăririi penale a fost adoptat cu 14 voturi ”pentru” şi 9 voturi ”împotrivă. Votul a fost secret, cu bile. Preşedintele comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Eugen Nicolicea a susţinut că acuzaţiile care li se aduc lui Sevil Shhaideh şi Rovanei Plumb nu sunt susţinute legal. Motivul ar fi faptul că brațul Pavel nu există, deoarece acesta s-a colmatat, prin urmare nici insula Belina nu ar mai exista. Eugen Nicolicea și-a întărit afirmația citând din Legea Apelor Române. De asemenea, deputatul PSD preciza faptul că trecerea unui bun din domeniul public al statului în domeniul public al unei unităţi administrativ teritoriale se face printr- o hotărâre a Guvernului.

Redactor: Lavinia Barbu