Ronaldinho, arestat în Paraguay

Fotbalistul brazilian Ronaldinho, cândva o emblemă a acestui sport în America Latină, are probleme cu legea.

El a fost arestat după ce a ajuns în capitala statului Paraguay folosind un pașaport fals. Atât el cât și fratele său se află în aceeași situație, iar în mediul online au apărut primele fotografii de la momentul în care autoritățile au pătruns în camera de hotel a fostului mare fotbalist.

Celor doi brazilieni le-au fost reținute pașapoartele de către statul brazailian în luna septembrie, din cauza unor construcții ilegale și amenzi neplătite, astfel încât atât Ronaldinho, cât și fratele său, au folosit documente false pentru a putea călători.

„Forțele noastre au descins la hotelul unde jucătorul și fratele acestuia se aflau cazați. Nimeni nu a crezut că se va ajunge aici, dar domnul Ronaldinho avea un pașaport fals, ori acest lucru reprezintă un delict la noi în țară, așa că am dispus arestarea sa”, a declarat Euclides Acevedo, Ministrul de Interne din Paraguay.

Ronaldinho și fratele său afirmă că sunt nevinovați și că au fost înșelați de Wilmondes Sousa Lira, o a treia persoană care se afla alături de ei.

Cei doi au mers în Paraguay pentru promovarea unei cărţi autobiografice și pentru a participa la o campanie caritabilă pentru copii. Poliția susține că pașapoartele false au fost întocmite acum câteva luni. Sunt cercetate și autorităţile care le-au permis celor doi brazilieni să intre în Paraguay.

Redactor: Daniel Albu