Rompetrol Well Services și-a extins aria de servicii

Departamentul Rompetrol Well Services face parte din grupul KMG Internațional și și-a extins anul acesta aria de servicii în domeniu.

Astfel, specialiștii RWS au participat activ la conservarea platformei Gloria. Printre operațiuni se numără lucrările de asigurare și punere în conservare în condiții de siguranță a sondelor aferente platformei marine, iar ulterior de cimentarea acestora. Operațiunile au fost încheiate cu succes de personalul Rompetrol Well Services, folosind echipamentele companiei în acord cu cele mai bune practice internaționale și standarde ale Institutului American al Petrolului. Pe lângă activitățile convenționale, RWS a dezvoltat în 2016 împreună cu partenerul său strategic un proiect pilot pentru creșterea productivității a 4 sonde de petrol din zăcământul maritim „Pescăruș”. Descoperit în 1999, zăcământul a fost la acea vreme cea mai mare descoperire comercială în Marea Neagră din ultimul sfert al secolului.

Rompetrol Well Services oferă o gamă largă de servicii pentru sondele de petrol și gaze naturale din România și Europa de Est. Anual, RWS realizează în mediu 500 de operațiuni de cimentare la adâncimi de până la 5.000 de metri și peste 400 de operațiuni de stimulare matriceală.  Compania a fost înființată în 1951 ca societate de stat în subordinea Ministerului Petrolului și Chimiei, sub denumirea de “ICOTS – Întreprinderea de Cimentări, Operațiuni si Transporturi Speciale”.  Grupul Rompetrol, în prezent, KMG International a preluat în 2000 pachetul majoritar de acțiuni, având în prezent o participație de 73%.

Redactor: Sondra Sandu