Rompetrol și Crucea Roșie Română sprijină lupta împotriva pandemiei

KMG International, sub brandul Rompetrol, va achiziționa în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România o unitate mobilă de terapie intensivă cu 12 paturi, în valoare de peste 260.000 USD.

Aceasta va fi donată Departamentului pentru Situații de Urgență, ca parte a rezervei strategice pentru protecție civilă, urmând a fi utilizată pe durata pandemiei pentru asigurarea suportului rapid acolo unde va fi cea mai mare nevoie.

Pentru achiziția unității mobile de terapie intensivă, KMG International contribuie cu 200.000 USD, iar diferența va fi asigurată de Crucea Roșie Română din fonduri colectate în cadrul campaniei România Salvează România. Contribuția KMG International pentru acest proiect ridică sprijinul total acordat de companie în lupta împotriva pandemiei de coronavirus la peste 400.000 USD.

“Suntem alături de societatea civilă și autorități în demersul lor; solidaritatea și responsabilitatea socială sunt esențiale, dar în situații de criză acestea sunt vitale. De aceea Grupul a alocat resurse pentru gestionarea pandemiei atât în România, cât și în alte țări unde avem operațiuni – Republica Moldova și Bulgaria”, a declarat Alexey Golovin, director departament juridic și afaceri corporative al KMG International.

Această unitate mobilă cu 12 paturi poate fi folosită oriunde în țară pe durata pandemiei, dar și ulterior în situații de calamități sau dezastre, și are ca scop creșterea capacității spitalelor de îngrijire a pacienților la standarde înalte.

“Suntem bucuroși că mesajul nostru legat de necesitatea de a avea 4 unități de terapie mobilă a fost atât de repede urmat de un răspuns afirmativ din partea Rompetrol și Crucea Roșie. Asa cum am menționat în nenumărate ocazii, doar o pregătire complexă, din care face parte și existența unor astfel de unități mobile, ne poate ajuta să putem răspunde adecvat în astfel de situații de urgență majoră. Vă mulțumim tuturor pentru mobilizare și pentru toată susținerea arătată în aceste zile colegilor noștri. Gândurile și energia voastră pozitivă ne dau puterea să mergem mai departe și să ajutăm fiecare pacient”, a adăugat dr Raed Arafat, șef al Departamentului pentru Situatii de Urgență.

„Mulțumim Rompetrol pentru susținerea acestei inițiative de a achiziționa o unitate mobilă ATI, ce va da mai multă speranță persoanelor afectate de infecția SARS-CoV2. Suntem recunoscători tuturor donatorilor, persoane fizice sau juridice, care au dat dovadă de responsabilitate și solidaritate în această perioadă de criză. Bunătatea și solidaritatea ne fac mai puternici“, a precizat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română.

KMG International prin parteneriatele sale cu Fundația pentru SMURD și Asociația Dăruiește Aripi sprijină comunitățile din Constanța, Prahova și București în gestionarea pandemiei de covid-19, prin donația de carburant pentru Serviciul de Ambulanță, achiziția de consumabile medicale, aparatură medicală și reactivi pentru determinarea tipului de virus de către Institutul Cantacuzino.

Redactor: Mihaela Țânțaru