Românul dispărut în Turcia a fost repatriat

Dispărut în mod misterios în Turcia, un prahovean a fost găsit și repatriat în țară. Bărbatul a fost identificat de către reprezentanţii oficiului consular în cursul zilei de 25 septembrie, acesta fiind recunoscut după semnalmente de către cetăţenii turci, care au facilitat prezentarea sa la consulat.

Românul a fost dat dispărut în data de 30 august 2018. Acesta se afla cu familia într-o excursie în Istanbul, la Palatul Topkapi. Bărbatul, în vârstă de 51 de ani, de profesie inginer are domiciliul în Ploiești. La momentul dispariției, lipsa romingului de pe telefonul mobil a îngreunat depistarea acestuia. Autoritățile române au întreprins toate operațiunile necesare pentru a-l găsi pe acesta.

”Între momentul sesizării dispariţiei cetăţeanului român şi cel al identificării acestuia, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Istanbul şi al Ambasadei României la Ankara, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne, au întreprins o serie de demersuri specifice complexe, inclusiv în cooperare cu autorităţile locale turce. Persoana în cauză a fost identificată de către reprezentanţii oficiului consular în cursul zilei de 25 septembrie, aceasta fiind recunoscută după semnalmente de către cetăţenii turci, care au facilitat prezentarea persoanei la consulat.”, precizează Ministerul român al Afacerilor Externe într-un comunicat dat publicității miercuri dimineață.

Cetățeanul român a beneficiat de asistență consulară necesară întoarcerii în România. El  a fost condus la aeroport de o echipă din cadrul oficiului consular de la Istanbul și îmbarcat la bordul unui aparat de zbor cu destinația București. La repatrierea în țară, bărbatul a fost transportat pentru investigații medicale la Spitalul Elias din Capitală.

Redactor: Mihaela Țânțaru