Românii vor putea merge în Canada fără viză

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că, începând cu data de 1 decembrie 2017, românii vor putea merge în Canada fără viză, pentru o perioadă de maximum 6 luni.

Autoritățile canadiene intenționează să elimine cerința obligativității vizelor pentru români. Cetățenii statului nostru vor putea călători fără viză,  în scop turistic. În această categorie intră vizitarea familiei și a cunoștințelor sau prospectarea oportunităților de derulare a afacerilor. Perioada maximă de ședere fără viză este de 6 luni. În urma negocierilor dintre România și Canada, vizele vor fi ridicate cu totul, începând cu 1 decembrie 2017. Această decizie reprezintă etapa finală a procesului de liberalizare a vizelor, care a început la 1 mai.

„Oficialii canadieni au evaluat România, au văzut progresele pe care le-a făcut în domenii precum pașapoartele, reglementarea migrației, etc. și de aceea, cu încredere, am convenit un acord, în urma căruia cetățenii români vor putea, foarte curând, să călătorească în Canada, fără vize. Concret, începând cu data de 1 mai 2017, un cetățean român care fie deține o viză validă pentru SUA sau a primit o viză pentru Canada în ultimii 10 ani, va putea călători fără vize în Canada. Începând cu data de 1 decembrie, toți cetățenii români vor putea merge în Canada fără viză”, a precizat ambasadorul Canadei la București , Kevin Hamilton.