Românii veniți din Italia refuză carantina

În ciuda tuturor avertismentelor și al planurilor de urgență lansate de autoritățile române și țările afectate de noul virus, zeci, sau chiar sute de români, proveniți din astfel de zone cu risc epidemiologic, încă nu știu ce obligații au la intrarea în țară.

Astfel, marți seara, aproximativ 50 de persoane, printre care se aflau și copii, provenite din Italia, au făcut scandal întrucât nu voiau să respecte condițiile impuse privind carantina.

Persoanele respective au fost dirijate către o pensiune din județul Arad, unde au refuzat să se izoleze și să respecte celelalte obligații impuse, dat fiind faptul că, spun ei, se simt bine și nu au simptome.

În cele din urmă a fost nevoie de intervenția polițiștilor pentru a calma spiritele și pentru a-i repartiza pe românii veniți din Italia în spații izolate pentru a li se recolta analize. De precizat că aceștia nu sunt singurii români care vin dintr-o zonă de risc. Câteva sute de conaționali au fugit, recent, din Italia, înainte de a se declara carantină în toată peninsula. Mulți dintre ei au venit în România prin Grecia, alții prin Republica Moldova, ascunzând, astfel, faptul că vin din zona roșie a Italiei.

Redactor: Daniel Albu