Românii sunt campioni la consumul de alcool (VIDEO)

Consumul exagerat de alcool poate avea grave repercursiuni asupra organismului, inclusive decesul. Ceea ce nu conștientizează oamenii este faptul că dependența de alcool se instalează treptat. Dacă la început este un mod de relaxare, un pahar de bere sau de vin înainte de culcare poate duce la alcoolism.

Persoanele cu consum problematic de alcool vor primi consiliere gratuită în cadrul Caravanei Alcohelp. Specialiştii vor realiza sesiuni de informare şi consiliere rapidă.

Grupurile ţintă sunt persoanele cu un consum problematic de alcool şi familiile acestora. În ultima lună pe litoral peste 300 de oameni au ajuns în comă alcoolică la spital.

Românii, cehii și slovenii se află în topul consumatorilor de alcool din Uniunea Europeană, potrivit ultimelor cercetări. Procentual, cehii dau pe băutura cea mai mare parte din salariu. Aceștia cheltuie 8,9%! Pe a doua poziție se plasează luxemburghezii. Ei cotizează 8,5% din venitul lunar! La polul opus, portughezii și italienii dau cel mai puțin pe alcool. Românii se situază pe locul 18 din 27 de state și cheltuie din salariu 3,5%.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Viorel Cotleț