Românii nu mai vor împrumuturi de la bancă

Nesiguranța zilei de mâine face ca încrederea românilor în bănci să scadă vertiginos. Conform celor mai recente statistici din domeniu, doar una din opt persoane mai are încredere în aceste instituții. Psihologii spun că oamenii reacţionează în acest fel prin prisma experiențelor neplăcute acumulate deja.

Toţi românii au avut într-o formă sau alta o relaţie cu banca. Cu toate acestea în prezent puțini mai sunt cei care se încumetă să facă un împrumut . Pentru aceștia , principala cauză o reprezintă dobânzile mari practicate de către bănci.

Situația lipsei locurilor de muncă sau nesiguranța zilei de mâine face ca tot mai multe persoane să se teamă de un împrumut bancar. De asemenea dobânzile care cresc de la o zi la alta duc la lipsa încredererii în instituțiile economice. Unii dintre cetățeni nu se gândesc la un împrumut bancar nici în viitorul apropiat, mai ales că nu sunt siguri de locul de muncă

Măsurile aplicate de bancheri nu par să schimbe rezultatul statisticilor în ceea ce privește sistemul. Astfel că se urmărește scăderea dobânzilor dar și alte oferte atractive. Însă oamenii spun că ar trebui căștigată și încrederea lor!

Redactor: Elenis Vlahbei