Romanii mai merg la Paris doar in interes de afaceri

Chiar daca turoperatorii francezi au redus preţurile vacanţelor în medie cu 25% , rezervările turistice din România pentru Paris au scăzut aproape de zero în ultimele zile. Reprezentantii ANAT intentioneaza sa initieze o campanie pentru a incuraja turistii sa viziteze orasul iubirii.

Indiferent de sezon, Parisul, orasul preferat al cuplurilor de indragostiti, nu a dus niciodata lipsa de turisti. In urma atentatelor de vineri , 13 noiembrie, putini sunt cei care se mai incumeta sa isi petreaca vacanta in orasul iubirii , motivul fiind acela ca oamenii nu se simt in siguranta. Presedintele ANAT, Aurelian Marin, intentioneaza sa initieze campania „Europa merge inainte” pentru a le transmite turistilor care viziteaza capitala Frantei ca nu vor fi in primejdie.

Pentru a încuraja turiştii să revină în Paris, hotelierii au redus tarifele considerabil în această perioadă, iar companiile aeriene acceptă modificări de perioadă sau de nume, indiferent cât de restrictive erau condiţiile de emitere a biletului de avion. Costurile pentru un pachet de Crăciun la Paris încep de la 400 de euro de persoană şi include transport cu avionul şi 3 nopţi de cazare, iar o vacanţă de Revelion, cu zbor dus- întors şi 5 nopţi de cazare, porneşte de la 640 de euro de persoană. Preţurile sunt mai mici decât cele cu care românii pot achiziţiona o vacanţă similară, în aceeaşi perioadă, pe Valea Prahovei, spun oficialii.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes