Românii, între adevăr și provocare în contextul epidemiei

Ce fac unii români în apropierea sărbătorilor, când ar trebui să stea în case? Simplu. Unii se conformează resemnați, așteptând să treacă această pandemie, pentru a reveni la viața normală.

Alții ies afară din locuințe, se îngrămădesc în piețe sau prin stațiile de autobuz, nesocotesc ordonanțele militare care au rolul de a proteja populația și se revoltă pe politicieni pentru aceste măsuri drastice.

Nici cei plasați în carantină nu se lasă mai prejos. Astfel, potrivit  Ministerului Afacerilor Interne,  peste 2000 de persoane au fost ”sancționate” cu prelungirea măsurii carantinei cu încă 2 săptămâni, potrivit unui comunicat postat pe pagina de Facebook a ministerului.

”De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.091 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 109 persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile”, se arată în comunicat.

Atât președintele României, Klaus Iohannis, cât și ministrul de Interne, Marcel Vela, dar și miile de cadre medicale implicate direct în lupta împotriva coronavirusului, îi sfătuiesc pe români să stea în case, pentru a nu risca să se infecteze sau să-i infecteze și pe alții. Dar cum românul este cârcotaș din fire, zilnic apar reacții negative împotriva acestor îndemnuri. Rămâne de văzut ce va urma după sărbătorile pascale, când se așteaptă ca numărul infecțiilor să crească dramatic, după cum anticipează specialiștii.

Redactor: Daniel Albu