Românii ignoră avertizările meteo de cod gaben de canicula (VIDEO)

Românii ignoră avertizările meteo de cod gaben de canicula și stau pe plaja indiferent de intervalul orar. Gravide care se expun in mijlocul zilei fara protecţie sau copii de doar cîtiva ani care stau nesupravegheaţi în soare sunt doar câteva din cazurile care pot fi zărite la orice pas pe litoral.

Unitatea de Primire Urgențe este arhiplină în această perioadă. Oamenii ajung în atenția cadrelor medicale după ce ignoră cu desăvârșire sfaturile acestora. Turiștii nu sunt dispuși să părăsească plaja nici măcar în orele amiezii atunci când soarele le poate deveni fatal.

Chiar dacă folosesc creme de protecție, medicii avertizeaza ca micuţii nu sunt feriți de insolație.

Potrivit atenționării meteorologilor, sâmbătă și duminică, în regiunile sudice și estice, canicula va persista, iar disconfortul termic va fi accentuat. Se vor înregistra valori de 38 de grade, iar în după-amiaza zilei de sâmbătă, in jur de 39 de grade în extremitatea de sud a țării.

Şi in acest weekend pe litoral sunt aşteptaţi mii de turişti, în condiţiile in care săptămâna trecută numai in staţiunea Mamaia au fost cazate peste 80 de mii de persoane.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Bogdan Grigorescu