Românii doborâți de… sarmale

Nu toți românii s-au distrat în noaptea dintre ani. 2017 i-a prins la datorie pe salvatorii de la  Serviciul de Ambulanță Județean, dar și pe pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Ce solicitări au fost înregistrate în intervalul 31 decembrie 2016 și 1 ianuarie 2017? Aflați din materialul următor.

Nu s-au auzit doar artificii de la malul mării ci și sunetul sirenelor de la autospecialele de pompieri și Salvare care au brăzdat județul în lung și în lat.  În noaptea dintre ani, Urgența Spitalului Clinic Județan Constanța a fost arhiplină. Mulți dintre constănțeni au petrecut Revelionul acasă. Au băut și au mâncat fără să mai țină cont, astfel că au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Deși cazurile problemelor digestive în urma meselor copioase au fost extrem de multe, din fericire  2017 a început fără accidente provocate de petarde sau alte materiale pirotehnice.  Nu la fel se poate spune însă și despre celelalte județe ale țării. La nivel central, Serviciul de Ambulanță Ilfov a fost solicitat să intervină, în numai 12 ore la 655 de cazuri înregistrate, dintre acestea, 450 au fost urgențe de cod roșu și galben. Numărul cazurilor este cu peste 40% mai mare față de aceeași perioadă din 2014 și 2015. Dacă vorbim despre pompieri, numai în Capitală au fost înregistrate 320 de solicitări.

Cel mai grav caz în noaptea dintre ani, a fost în Capitală. Un incendiu puternic a cuprins un apartament din strada Dristorului, în urma căruia o femeie a murit, iar un copil care duminică a împlinit 10 ani este în stare foarte gravă, cu şanse minime de supravieţuire, după un incident cu artificii.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea