Românii au așteptări mari de la noul guvern

Președintele Klaus Iohannis le-a solicitat membrilor Cabinetului Sorin Grindeanu să livreze ceea ce a fost promis în campania electorală.

Impozit pe venit de 10% şi zero la veniturile mai mici de 2.000 de lei. TVA de 18% şi toate dările către stat plătite online din 2017. Iar de luna viitoare – creşterea salariului minim pe economie cu 200 de lei şi scutirea tuturor pensionarilor de contribuţia la sănătate. Sunt doar câteva dintre măsurile anununţate de ministrul propus al Finanţelor, Viorel Ştefan. Chiar dacă și-au pierdut în mare parte încrederea în politicieni, oamenii încă speră la o schimbare.

Pe de altă parte Sorin Grindeanu îi asigură pe cetățeni că va respecta promisiunile făcute de PSD în campania electorală.

Subiectul principal al dezbaterilor din Parlament este România și modul în care noua echipă își propune să conducă țara în următorii patru ani. Se vorbește despre felul în care vrem să arate România la finalul mandatului, despre o Românie puternică, prosperă sau despre o Românie corectă. Eu vă propun astăzi o altă țintă, care în opinia mea le include pe toate celelalte. Eu vă propun o Românie normală și îmi propun ca la finalul mandatului pe care mi-l încredințați să avem o țară în care oamenii să trăiască bine și să se bucure de aceleași drepturi și libertăți de care se bucură marea majoritate a cetățenilor europeni”   a declarat Grindeanu

Deci, salarii şi pensii mai mari, refacerea programei pentru elevi, mii de creşe şi grădiniţe. În plus, opt spitale regionale şi unul republican şi medicamente mai ieftine. Sunt promisiuni făcute de miniştrii desemnaţi la Muncă, Educaţie şi Sănătate. Lia Olguţa Vasilescu a fost propusă la Ministerul Muncii, și primeşte o treime din tot bugetul naţional. Ministrul desemnat propune creşteri pe linie, în special pentru pensii şi salarii. Noul ministru promite şi reducerea vârstei de pensionare pentru femeile care sunt mame. Pentru fiecare copil o femeie va sta cu doi ani mai puţin în câmpul muncii.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes