România U19, câștigătoarea Trofeului Carpați

Echipa națională feminină de tineret a României a câștigat, duminică, prima ediție a Trofeului Carpați la handbal feminin, competiție găzduită de Sala Sporturilor din Constanța și rezervată jucătoarelor cu vârsta sub 19 ani.

Naționala feminină de handbal tineret a României, antrenată de constănțeanul Ion Crăciun, a câștigat Trofeul Carpați, competiție care a adus la start patru dintre forțele europene ale momentului, la această categorie de vârstă: Rusia, campioana mondială en-titre, Franța, Olanda și România. După ce câștigase primele două meciuri, vineri, 28-25 cu Olanda, și Sâmbătă, 26-25 cu Franța, tricolorele noastre au terminat la egalitate, 22-22, jocul disputat duminică, împotriva Rusiei. România s-a clasat pe primul loc, cu 5 puncte, urmată de Franța, cu 4 puncte, Olanda, cu 2 puncte și Rusia, cu un punct. Organizatorii au oferit și trei premii individuale: Sorina Tîrcă (România) – golgheterul competiție, Elena Nagy (România) – cel mai bun portar și Meline Nocandy din Franța – cea mai tehnică jucătoare.

Turneul a reprezentat o bună oportunitate de a pregăti participarea la turneul final al Campionatului European din Slovenia, programat în perioada 28 iunie – 2 iulie.

Redactor: Paul Alexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.