“România tinde să devină stat polițienesc”

România tinde să devină stat polițienesc și am să fac demersuri printre parlamentari pentru apărarea statului de drept! Declarația a fost făcută de primarul Nicolae Matei la întrunirea organizată de senatorii USL la Neptun. Invitați la dezbateri, mai mulți primari din localitățile județului Constanța au ridicat problema modificării legii Agenției naționale de Integritate. Edilii spun că au ajuns să fie declarați incompatibili din cauză că au accesat fonduri europene în interesul comunităților locale.

Senatorii USL se află pe litoral, unde au fost convocaţi de colegii lor din Constanţa. Nicolae Moga, Puiu Haşotti, Alexandru Mazăre şi Mircea Banias au invitat aproape 90 demnitari ai coaliţiei de guvernământ să stea de vorbă cu primarii din judeţul Constanţa.

Problema atragerii fondurilor europene a fost îndelung dezbătută de parlamentari și aleșii locali. Pe de o parte, România este codașă la absorbția banilor europeni, pe de alta, birocrația îi împiedică adesea pe primari să acceseze fondurile comunitare. Iar când o fac se trezesc ulterior că au de dat cu subsemnatul pe la procurori.

Primarii nu înțeleg de ce autoritățile statului îi hărțuiesc adesea. Și fără motive temeinice, așa cum s-a întâmplat în cazul edilului din Năvodari.

La evenimentul de la Neptun au participat 80 de senatori USL, șapte miniștri și majoritatea primarilor din localitățile județului Constanța.

Reporter: Cosmin Bele ; Imagine: Alex Ionescu