România și Bulgaria, din nou parteneri

România și Bulgaria fac front comun pentru atragerea turiștilor și pentru promovarea istoriei comune. Cele două țări și-au dat mâna într-un proiect important pentru dezvoltarea ambelor țări, dar și pentru păstrarea și conservarea vestigiilor istorice în cele mai bune condiții.

Istoria comună a României și a Bulgariei poate deveni un mijloc prin care turismul se poate dezvolta. Vestigiile arheologice și monumentele romane existente de-a lungul Dunării pe teritoriul celor două țări vor deveni puncte de atracție pentru turiști. Cele două țări dezvoltă un proiect prin care este promovat turismul cultural integrat. Valorificarea moștenirii romane din regiunea graniței este unul dintre obiectivele principale ale proiectului.

Liderul proiectului este Asociația Municipalităților Dunărene “Dunărea” din Ruse. Proiectul este implementat pe o durată de 2 ani. Bugetul se ridică la peste 908.000 Euro din care, fiecare partener contribuie cu aproximativ 18.000 de euro.

La finalul proiectului se preconizează că numărul vizitatorilor în siturile naturale și culturale din această zonă va crește cu 50.000 de persoane. Totodată, România și Bulgaria vor face front comun și pentru dezvoltarea unor noi strategii și planuri manageriale pentru punerea în valoare a moștenirii naturale și culturale din zonă.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea