România, pregătită pentru șefia Consiliului UE

Corupția nu va afecta preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene de către România. Precizarea a fost făcută la București de Președintele Parlamentului European.

Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, și liderii grupurilor politice din cadrul acestei instituții au susținut miercuri la București dezbateri despre preluarea de la 01 ianuarie 2019 a șefiei Consiliului Blocului Comunitar de către țara noastră. Prezentă în capitala României, delegația legislativului european a participat la un colocviu intitulat ”Tinerii în dialog cu Parlamentul European”. Acesta s-a desfășurat la Facultatea de Drept din cadrul Universității București. La cel mai amplu eveniment dedicat tinerilor din România, Antonio Tajani a menționat  că țara noastră este pregătită să preia Președinția Consiliului Uniunii Europene.

“Pentru mine, România este pregătită să aibă Preşedinţia Consiliului UE la începutul lui 2019. Corupţia e o problemă nu doar în România. Parlamentul European a aprobat o rezoluţie privind situaţia din România, nu împotriva ţării, nu împotriva românilor, ci privind strict situaţia politică din România. Se adoptă rezoluţii similare în legătură cu multe alte ţări. Corupţia e unul dintre puncte”, a afirmat Antonio Tajani, Președintele Parlamentului European

Pentru oficialul european, corupția este o problemă atât a Guvernului, cât și a cetățenilor, fiind prezentă la nivelul multor țări europene:

România va prelua la începutul anului următor Președinția Consiliului Uniunii Europene pentru o perioadă de 6 luni.

Redactor: Mihaela Țânțaru