România lovită de furtuni violente

Meteorologii au prelungit astăzi avertizările de furtuni pentru mare parte din țară, inclusiv o avertizare tip cod portocaliu de ploi torențiale.

Vremea continuă să fie capricioasă și astăzi. Vom avea parte de ploi cu caracter de aversă, însoţite de descărcări electrice. Potrivit ANM, în intervalul 27 iunie, ora 03.00 – 28 iunie, ora 23.00, mare parte din țară se află sub incidența unui cod galben de vreme severă.

În estul şi sud-estul ţării vor avea loc averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi grindină. În Dobrogea cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30…40l/mp. Temperatura minimă va fi de 16 grade, iar maxima se va situa în jurul valorii de 25 de grade Celsius.

În județele Prahova, Buzău, Vrancea, Covasna și în zona de deal și de munte a județelor Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Bacău și Brașov va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…70 l/mp.

Joi, 28 iunie, în Dobrogea, Muntenia, sud-estul Transilvaniei, sud-vestul Moldovei, precum și în zona Carpaților Orientali va ploua însemnat cantitativ.

Va continua să plouă în majoritatea regiunilor până sâmbătă, 30 iunie, îndeosebi în regiunile extracarpatice și la munte.

Redactor: Denisa Albu