România Interculturală

Proiectul Migrant în România Interculturală își propune ca tinerii veniți din toate colțurile lumii pentru a studia în România să dispună de un cadru benefic unei integrări durabile și fără probleme în societatea românească.

Pentru crearea unui mediu intercultural adecvat și întărirea coeziunii sociale, a fost creată o rețea de mediatori interculturali care le oferă sprinjin tinerilor, în toate demersurile pe care le demarează. Unii dintre ei studiază și limba română.

Cel mai des tinerii studenți întâmpină probleme legate de lipsa locurilor de muncă în România.

Angajatorii români care oferă locuri de muncă migranților din afara UE trebuie să dovedească faptul că au încercat să angajeze înainte un cetățean români și unul european. Totodată angajatorul trebuie să îi ofere angajatului salariu mediu pe economie și achită taxe de angajare de 200 euro pentru un job full time iar pentru part time 50 de euro. Proiectul Migrant în România Interculturală se desfășoară în perioada septembrie 2012- iunie 2015 și a fost   demarat de către Institutul Intercultural Timișoara în parteneriat cu Liga pentru Apărarea Drepturilor Omului-Filiala Cluj , Centrul pentru Resurse civice Constanța, și Asociația ADIS –București.

Reporter: Ana-Maria Stancu ; Imagine: Adrian Dina