România, cea mai frumoasă din Europa?

Românii știu că au o țară frumoasă dar iată că și străinii, din ce în ce mai numeroși, constată acest lucru și îl fac public. Unul dintre cei mai cunoscuți susținători ai plaiurilor mioritice este însuși Prințul Charles al Marii Britanii, care deține mai multe proprietăți în Transilvania. Recent, o jurnalistă din Statele Unite a publicat și ea un articol în care își expune impresiile pe care le-a adunat în urma vizitei efectuate în țara noastră.

Jurnalista specializată în călătorii, Patti Morrow, a publicat, sâmbătă, pe site-ul american The Huffington Post, un articol despre potențialul turistic imens al României. În articolul său intitular ”Este România cea mai frumoasă țară a Europei? Chiar ar putea fi”, autoarea a elogiat câteva obiective turistice ale țării noastre: Transfăgărașan, Delta Dunării, mănăstirile din Bucovina, castelele din Transilvania. Despre Transilvia a afirmat că ar deține ”unele dintre cele mai bine conservate orașe medievale din Europa”.

Americanca s-a arătat fascinată de frumusețea naturală a României și diversitatea ei culturală. Primul obiectiv vizitat de aceasta în țara noastră a fost orașul București – în ”Micul Paris” a apreciat Palatul Parlamentului, arhitectura specială din centrul vechi, magazinele de antichități, cafenelele și galeriile de artă.

Sibiul l-a considerat unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, care impresionează prin arhitectura medievală, turnurile bine conservate, străzile înguste, celebrul Pod al Minciunilor.

Arhitectura locală din Sighișoara a comparat-o cu “ambianța magică din orașul vechi din Praga și cu Viena”. Brașovul a fermecat-o prin combinația colorată și spectaculoasă de arhitectură gotică, barocă și renascentistă. Castelul Bran, Castelul Peleș, Cetățile Rupea și Râșnov, peisajul uluitor al Munților Carpați nu au fost nici ele omise.

Jurnalista din Statele Unite nu este primul străin care se arată încântat de țara noastră. Cel care promovează constant și cu o deosebită plăcere frumusețile României este nimeni altul decât Prințul Charles al Marii Britanii. Acesta se declară îndrăgostit de Transilvania și de aceea a și achiziționat mai multe proprietăți în zonă. Prin publicarea impresiilor lor cu privire la România, pe diverse rețele de socializare, sau pe site-uri de specialitate, străinii, din orice colț al lumii, aduc un imens beneficiu țării noastre.

Reporter: Ramona Caba