România, câmp de luptă pentru anteprenori

Deși România pare a fi o țară cu potential pentru mediul de afaceri, în realitate lucrurile nu stau deloc așa. Curajul și determinarea întreprinzătorilor nu au fost de ajuns ca aceștia să facă față fiscalității, ajungând să își închidă firmele la doar câteva luni după ce le-au deschis. Lipsa stimulentelor din mediul afacerilor a afectat vizibil și firmele cu tradiție. MIRCEA MĂGUREANU conduce de 24 de ani o intreprindere recunoscută pe plan European în domeniul producției, realizând instalații de irigat , motopompe și grupuri electrogene.

Activitatea diversă și exclusivă, nu oferă însă o siguranță pe piața românească. Toate demersurile către dezvoltare fiind umbrite de taxele mult prea mari. Teama de faliment, nu ocolește pe nimeni , mai ales că nu toți concurenții sunt loiali, chiar dacă vin din alte țări europene și vând aceleași produse la suprapreț.

Odată cu trecerea anilor, anteprenorii au cam uitat de domeniul industrial, preferând sa creeze mici sau mari intreprinderi din domenii precum servicii, însă au ajuns rapid la faliment lăsând și mii de români fără locuri de muncă.

Deși anteprenorii doresc să facă investiții importante pentru a dezvolta proiecte, ajung rapid datori la stat sau la bănci, muncind uneori doar pentru a achita datorii.

Reporter: Ana-Maria Stancu ; Imagine: Adrian Dina