România a devenit partener în organizarea celui mai mare târg de turism din lume

România a devenit partener în organizarea celui mai mare târg de turism din lume, dedicat vacanțelor cu caravanele. Este vorba despre viitoarea ediție a târgului de la Stuttgart, care va avea loc în 2017. Un astfel de parteneriat ar putea genera un surplus de turiști germani pentru toată Dobrogea, incluzând litoralul dar și Delta Dunării.

Turiștii germani ar putea veni pe litoralul românesc cu caravanele. Autoritatea Națională pentru Turism a perfectat un acord cu organizatorii celui mai mare târg dedicat vacanțelor de acest gen care are loc în fiecare an la Stuttgart.

Potrivit specialiștilor, Dobrogea are un mare potențial pentru turismul de caravană sau cu autocarul. În regiune există foarte multe regiuni încă sălbatice pentru a căror explorare ar fi nevoie de câteva zile.

Zone de campinguri există însă și în cele mai vizitate stațiuni turistice.

O astfel de vacanță generează o independență foarte mare turiștilor și le poate prelungi vacanțele pe termen nedeterminat. România va fi singura țară parteneră din cadrul Caravan Motors Tourism, cel mai mare târg de turism de pe acest segment din lume.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea