Români, pregătiți-vă pentru o nouă schimbare!

Guvernul României are în plan să introducă noi cărţi electronice de identitate. Acestea vor avea dimensiunea unui card bancar și vor stoca informații biometrice Cel puțin așa susțin cei care se ocupă de acest proiect.

Echipa de specialiști IT ai Guvernului are în dezvoltare un proiect ce vizează viitoarele cărți de identitate. Mai exact, buletinele vor fi redimensionate și vor fi de mărimea unui card. Proiectul este dezvoltat de cei care lucrează la platforma GovITHub, platformă prin care  se doreşte reunirea unor oameni din domeniu care au curajul să dea o mână de ajutor în administraţie.

“Ne-am dat seama că avem nevoie de capacitate inovativă în administraţie, capacitate de inovaţie care să vină din sectorul care, din punctul meu de vedere, s-a dezvoltat cel mai rapid în economia românească, producţia de servicii IT. (…) Vorbim de atâta vreme de potenţialul agriculturii româneşti şi de cât ar putea să facă pentru Produsul Intern Brut şi am avut surpriza plăcută (…) din acest punct de vedere, al dezvoltării serviciilor IT, să văd că, dacă nu mă înşel, nu numai că a egalat aportul agriculturii în Produsul Intern Brut, dar chiar l-a depăşit, ceea ce arată capacitatea de a inova şi de a evolua a acestui domeniu în România.”, a spus premierul Cioloş la lansarea programului GovITHub.

Vor fi acordate burse de 2.000 de euro pe lună, timp de şase luni, însă persoanele interesate vor putea lucra şi pe bază de voluntariat. Premierul a precizat că are certitudinea că, dacă va fi un succes, programul GovITHub va continua indiferent de cine va veni la guvernare.

Redactor: Cerasela Videanu