Românca rănită în atacul terorist din Londra a murit

Tânăra din Constanța, rănită în atacul terorist din Londra, de pe 22 martie, a decedat, a anunțat presa britanică.  Apropiații fetei sunt șocați dat fiind că, în ultima perioadă, starea ei de sănătate părea că se îmbunătățește. Andreea avea 31 de ani și era internată de două săptămâni, în stare gravă.

Andreea Cristea se afla în Londra cu iubitul ei, în vacanță, de ziua de naștere a acestuia, ocazie cu care el urma să o ceară în căsătorie. Amândoi se aflau pe Podul Westminster când un bărbat de origine arabă a intrat cu mașina în mulțime. Românca a fost lovită cu mașina de terorist și aruncată în Tamisa, de unde a fost recuperată, ulterior, de echipele de salvare și transportată la spital.

Ea a suferit o intervenţie pe creier, pentru îndepărtarea unui cheag de sânge, iar starea ei se îmbunătățise. Plămânii ei au început să se vindece, însă nu şi-a recăpătat cunoştinţa. Vineri a venit vestea că ea și-a pierdut viața. Este a cincea victimă a atacului terorist.

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a confirmat pentru Agerpres că românca rănită în atentatul terorist de acum două săptămâni a murit. Familia victimei a trimis o scrisoare în care a condamnat atacul.

„După ce a luptat să trăiască timp de peste două săptămâni, iubita şi de neînlocuita noastră Andreea – o fiică, soră şi parteneră minunantă, o prietenă dedicată şi cea mai unică şi iubitoare persoană pe care ţi-o poţi imagina – a fost smulsă cu cruzime din vieţile noastre, în modul cel mai crud şi laş. Ne vom aminti mereu de ea ca de raza noastră de lumină strălucitoare care va continua să strălucească cu putere în inimile noastre”.

Vestea decesului tinerei românce a căzut ca un trăznet pentru rude și prietenii care au sperat până în ultima clipă că Andreea își va reveni. Mai mult decât atât, s-a pus bazele și unei campanii de strângere de fonduri online pentru a o ajuta pe constănțeancă. Potrivit site-ului replicaonline.ro, banii strânși vor fi donați de familie pentru o altă cauză umanitară.

Redactor: Daniel Albu