Român, repatriat în siguranță din Yemen

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că un cetățean român a fost repatriat în siguranță din Republica Yemen, unde există un nivel maxim de alertă.

MAE informează că în republica Yemen există un  pericol major și îndeamnă cetățenii români să părăsească imediat zona sau ţara. Pe website-ul Ministerului Afacerilor Externe este postat un avertisment de călătorie pentru Yemen, care conţine nivelul maxim de alertă. Duminică, un român a fost evacuat în siguranță din zona de conflict.

„Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 4.02.2018, un cetăţean român a fost evacuat, în siguranţă, din Yemen pe traseul Sayyoun – Amman – Bucureşti. Pe tot parcursul deplasării, cetăţeanul român s-a aflat în legătură permanentă cu Ambasada României din Regatul Haşemit al Iordaniei, care a monitorizat deplasarea”, se arată într-un comunicat de presă transmis de MAE.

Ministerul Afacerilor Externe a suportat în întregime costurile aferente transportului persoanei repatriate și continuă eforturile de evacuare în siguranță a cetățenilor români aflați pe acest teritoriu.

Yemen se confruntă de aproximativ doi ani cu un război civil, care a provocat o amplă criză umanitară.

Redactor: Isabela Boantă