Român cercetat pentru omor, in cazul ”Camionul morții”

Un român este cercetat pentru moartea celor 39 de cetateni vietnamezi, gasiti fara suflare intr-un camion frigorific, in urma cu un an, in Anglia!

Barbatul in vârstă de 43 de ani, cu dublă cetăţenie română şi britanică, şi-a recunoscut ieri, vinovăţia parţială.

Principalul suspect a admis în faţa unei instanţe penale londoneze că a încălcat legislaţia, în calitate de complice la infracţiunea de facilitare a imigraţiei ilegale.

Autoritatile din Marea Britanie il acuza insa  si moartea celor 39 de cetateni vietnamezi. Nu este singurul suspect. Un cetățean nord-irlandez, în vârstă de 23 de ani, este cercetat pentru aceleasi fapte.  Ambii neagă însă acuzațiile, din urma. Procesul de la Curtea Penală Centrală a Angliei și Țării Galilor continuă.

Alți doi cetățeni români au fost puși sub acuzare în dosarul ”camionului morți”, unul în vârstă de 27 de ani, iar celalalt de 37 de ani.

Soferul camionului cu migranţi şi transportatorul irlandez  si-au asumat  în aprilie, respectiv luna august, că sunt vinovaţi de omor.

Pe 23 octombrie 2019, trupurile a opt femei şi 31 de bărbaţi şi băieţi, cu vârste între 15 şi 44 de ani  au fost găsite fără suflare, într-un camion, pe o proprietate industrială din comitatul Essex, situat la est de Londra. Autopsiile au stabilit drept cauză a deceselor asfixierea si hipertermia.

Redactor: Mihaela Țânțaru