Rezutatul campaniei de vaccinare în Țăndărei

Campania de informare şi vaccinare derulată la Țăndărei de Ministerul Sănătăţii în parteneriat cu UNICEF şi OMS și-a dovedit eficiența. Rezultatul acestui demers a condus la majorarea ratei de vaccinare la peste 62%.

În perioada 7 – 10 mai, la  sediul Primăriei din Ţăndărei a funcţionat un centru de informare şi vaccinare în cadrul căruia specialişti în promovarea sănătăţii au răspuns la întrebările şi nelămuririle părinţilor legate de acest subiect.

”În urma acestor informări, la centrul de vaccinare s-au prezentat, în perioada 7 – 10 mai, un număr de 169 de copii, dintre care 142 au fost vaccinaţi şi alţi 27 au avut contraindicaţie temporară de vaccinare. Au fost utilizate 233 de doze de vaccin cu care au fost vaccinaţi copiii, conform calendarului naţional de vaccinare, astfel: 127 de vaccinuri ROR, 11 vaccinuri Hexavalent, 9 vaccinuri antipneumococice şi 86 de doze de vaccin tetravalent.”, a informat printr-un comunicat Ministerul Sănătății.

La începutul campaniei din Țăndărei, Sorina Pintea anunța un procent extrem de redus al vaccinării.

Campania door-to-door a stabilit un număr foarte redus al copiilor din localitate comparativ cu catagrafierea realizată în baza evidenţelor minorilor înscrişi la medicii de familie.
Această situație este determinată de faptul că foarte mulţi locuitori ai căror copii se află în evidenţele medicilor de familie sunt plecaţi la muncă în străinătate împreună cu cei mici.

Redactor: Mihaela Țânțaru