Rezultatele după contestațiile de la bacalaureat

După afișarea notelor dezastruoase de la cea de a doua sesiune a examenului de bacalaureat 575 de elevi au cerut recorectarea lucrării în speranța obținerii unei note de trecere. În urma contestațiilor doar 107 au primit o notă mai mare sau de trecere. Pentru 73 de elevi contestația nu s-a dovedit a fi cea mai bună soluție pentru promovarea examenului deoarece candidații s-au trezit cu o notă mai mică.

Elevii medgidieni nu au invatat prea mult pentru sesiunea de Bacalaureat din aceasta toamna, cel putin asa reiese după afişarea rezultatelor finale. În urma contestaţiilor, numărul candidaţilor care au promovat examenul de Bacalaureat a crescut de la 52 la 55, în Medgidia, reprezentând un procent de promovabilitate de 14.21%. Ca în fiecare an, matematica a fost disciplina care le dă mari bătăi de cap candidaţilor, aceasta fiind materia la care s-au obţinut cele mai mici note.

Dacă înainte de contestații promovabilitatea la nivelul judetului Constanta era de 12, 25%, iar după de 13, 18 %. De altfel, cei 59 de candidați eliminați, care au încercat să fraudeze examenul de bacalaureat în această sesiune  vor mai putea susține testarea abia în sesiunea din iunie-iulie a anului 2015.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Victor Nita