Rezultatele alegerilor din 5 noiembrie, pentru județul Constanța

În urma alegerilor parțiale desfășurate pe 5 noiembrie, s-a stabilit cine va ocupa fotoliile de primari în comunele constănțene Pantelimon și Bărăganu.  Locuitorii din comuna Mereni și-au desemnat și ei reprezentanții în Consiliul Local.

În urma scrutinului de duminică, 5 noiembrie, fotoliul de primar al comunei Pantelimon a fost ocupat de către liberalul Armășescu Costel. Acesta l-a devansat pe contracandidatul PSD Martinescu Gheroghe cu 73 de voturi. În comuna amintită alegerile au fost necesare întrucât anul acesta, în mai, primarul în funcție, Vasile Neicu, a încetat din viață.

În comuna Bărăganu învingătoare a ieșit reprezentanta PSD, Neague Magdalena. Soțul proaspetei alese, Neague Titu, a fost edilul comunei până în luna februarie, când  a pierdut mandatul.  Prefectul judeţului Constanţa a decis, la momentul respectiv, demiterea primarului pe motiv că a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru instigare la distrugere.

Locuitorii din Mereni s-au prezentat și ei la urne pentru a desemna noii membri ai Consiliului Local. În urma numărării voturilor s-a constatat că PSD a obţinut patru mandate, ALDE şi PNL câte două, PMP și PNȚCD câte unul, iar un alt mandat va fi redistribuit. La Mereni se impunea organizarea scrutinului întrucât vechiul Consiliu Local a fost dizolvat de drept  – aleșii locali lipsind două luni consecutive, de la ședințele la care fuseseră convocaţi în mod legal.

Redactor: Ramona Caba