Rezultate record pentru Rompetrol Rafinare

Ca în fiecare an, compania Rompetrol Rafinare, membră a grupului KMG International, își evaluează performanța. Astfel, cifrele indică rezultate operaționale record în primele nouă luni ale anului 2019.

Pentru perioada menționată, indicatorii consolidați reflectă o cifră de afaceri brută de peste 3,9 miliarde USD, în scădere cu 6% comparativ cu același interval de timp aferent anului 2018. Aceasta a fost influențată, în principal, de scăderea cotațiilor de piață ale produselor petroliere față de cele înregistrate în perioada similară a anului trecut.

Din punct de vedere operațional, Rompetrol Rafinare a continuat să obțină rezultate record. La nivelul rafinăriei Petromidia, au fost procesate 4,756 milioane tone de materie primă, cel mai ridicat rezultat atins de rafinăria Petromidia, pentru o perioadă de 9 luni, cu 18 mii tone în plus comparativ cu recordul istoric de anul trecut. În același timp, a fost obținută cea mai mare producție de carburant special de aviație, ca urmare a optimizării proceselor de producție. În primele 9 luni din 2019 au rezultat 312 mii tone de Jet A1, aproape de nivelul atins pentru întreg anul 2018.

Cifra de afaceri brută consolidată pentru segmentul de distribuție a înregistrat peste 2,2 miliarde USD în primele 9 luni ale anului 2019, în scadere cu 2% comparativ cu perioada similară a anului 2018. De asemenea, segmentul de distribuție a atins în primele luni din 2019 un nivel al indicatorului EBITDA de 49,5 milioane USD, în creștere cu 33% peste nivelul perioadei ianuarie – septembrie 2018.

La sfârșitul lunii septembrie 2019, segmentul de distribuție al Rompetrol Downstream cuprindea 944 puncte de comercializare – stații proprii, stații partener, stații expres și baze interne.

Redactor: Mihaela Țânțaru