Rezultate în creștere pentru Rompetrol

Rompetrol Rafinare, brandul sub care se află și rafinăria Petromidia, înregistrează rezultate în creștere pe segmentul carburanților de aviație.

Rompetrol Rafinare, companie membră a KMG International, a continuat să își majoreze constant producția de Jet A1 – combustibilul destinat aviației civile și militare. În ultimii 12 ani, volumele realizate și livrate în Romania și în regiune s-au triplat, de la 95 de mii de tone în 2007, la 317 mii tone, anul trecut.

„Eficientizarea și optimizarea producției generate de instalațiile fiabilizate, alături de priceperea specialiștilor nostri, ne-au asigurat o creștere semnificativă, de la an la an. Trendul a fost susținut de investițiile și impactul programelor care au vizat modernizarea și creșterea capacității anuale a rafinăriei Petromidia. Capabilitatea și flexibilitatea acesteia ne oferă perspective de creștere, de circa 60 de mii de tone pe termen mediu, în funcție de implementarea unor proiecte menite să eficientizeze procesele operaționale”, a declarat Yedil Utekov, Director General al Rompetrol Rafinare.

Producătoare de carburant special de aviație din 1984, Petromidia este cea mai mare rafinărie din România și una dintre cele mai moderne din regiunea Mării Negre. Recent, rafinăria din Năvodari a atins un grad de complexitate de 11.4, potrivit unui studiu realizat de cea mai importantă agenție de rating din domeniu și se situează pe locurile fruntașe în Europa în ceea ce privește rata de utilizare 90%, disponibilitatea mecanică 97% și randamentul de produse albe obținute 85,3%. Din cantitățile totale, peste 80% sunt livrate către operatorii și furnizorii de jet A1 pentru aeroporturile din România, iar restul la export către țări precum Moldova, Georgia, Bulgaria și Azerbaijan. Astfel, carburantul produs la Petromidia este livrat, preponderent, în regiunea Mării Negre, unde Rompetrol Rafinare se bucură de un grad ridicat de încredere.

Redactor: Sondra Sandu