Rezultat remarcabil pentru Liceul Telecom

Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații CONSTANȚA a obţinut, în anul 2017, CARTA DE MOBILITATE PENTRU FORMARE PROFESIONALĂ VET. Este singura unitate școlară din învățământul tehnic și profesional din judeţ, care a reușit această performanță.

CARTA DE  MOBILITATE PENTRU FORMARE PROFESIONALĂ  VET (Vocational education and training), asigură finanţarea mobilităţilor de formare profesională pentru elevii şi profesorii din unitatea școlară, pentru o perioadă de 3 ani. În cadrul acestor mobilități, participanții se vor putea pregăti în laboratoarele și atelierele de specialitate ale şcolilor partenere din ţari dezvoltate ale Uniunii Europene.

Conform înţelegerilor cu partenerii străini, aceştia vor pune la dispoziţia profesorilor și elevilor Liceului Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații din CONSTANȚA, echipamente moderne şi soft-uri de ultimă generaţie pentru dezvoltarea de noi competenţe în domeniile electric/electronică-automatizări.

Între anii 2018-2020, o serie de profesori de specialitate din cadrul liceului și elevi ai claselor a X-a și a XI-a din domeniile electric respectiv electronică-automatizări, vor beneficia de pe urma acestei carte.

Proiectele sunt finanţate în totalitate din fondurile Uniunii Europene, pentru fiecare din acesta fiind alocată o sumă de peste 100.000 de euro.

Redactor: Ramona Caba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.