Revoluție culturală, la Constanța

Cozi imense la finele săptămânii trecute, la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”. Costanțenii însetați de cultură s-au strâns, cu mic cu mare, pentru a viziona piesa „Dineu cu proşti„ în regia lui Ion Caramitru.

S-a dat startul Festivalului Internațional de Teatru Independent ediția a II-a. Și cum nevoia de teatru este tratată ca o fiță, iar unii tind să creadă că se poate trăi și fără, Festivalul Internațional de Teatru Independent de la Constanța a demonstrat că nu este deloc așa.

Dacă în 2016, evenimentul a închis marile bulevarde și a scos mii de oameni în stradă, pentru 2017 nu vă spunem decât că, sute de oameni au așteptat minute în șir în fața teatrului. Și asta în încercarea de a prinde un loc în sală.

Din păcate, nu toți pot intra în sala de spectacol, iar organizatorii au încercat să găsească soluții pentru a mulțumi pe cât mai mulți.

Potrivit iubitorilor de teatru, acest gen de evenimente este mai mult decât binevenit. Constanța este un oraș mare, cu un public dornic să se destindă la evenimente rafinate.

Mari artiști precum, Horaţiu Mălăele, Ion Caramitru, Medeea Marinescu, au încheiat prima seară a Festivalului, cu piesă „Dineu cu proști„ în regia lui Ion Caramitru.

Cu astfel de actori, revoluția culturală începută anul trecut la Constanța continuă și scrie istorie.

Spectacolele au loc în sălile Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”, în fiecare seară, până pe 9 septembrie. Programul poate fi consultat pe site-ul festivalului, www.fitic.ro. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. F.I.T.I.C. este organizat de Asociația Culturală Teatrelia, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: George Dima