Revoltă și durere în sala de judecată

Au trecut doi ani de cand trei tinere din Constanta au murit arse de vii dupa ce restaurantul in care lucrau a luat foc si nici pana astazi nimeni nu a platit pentru moartea lor. Parintii au inceput sa isi piarda speranta iar uneori si cumpatul in sala de judecata atunci cand vad cum se incearca prin diverse tertipuri tergiversarea dosarului.

De doi ani trei familii din Constanta nu mai au liniste. Este vorba de parintii si rudele celor trei tinere decedate in incendiul de la restantul Beirut. De atunci bat salile instantelor in cautarea adevarului. Insa nici pana acum nu stiu de ce fetele lor au meritat să moară iar o alta colega, aflata si ea in ceeasi incapere a reusit sa se salveze. Nicoleta Buirenco a stat mai multe zile in spital insa si-a revenit dar nu a avut curajul sa dea ochii cu parintiii colegelor care nu au fost la fel de norocoase ca si ea. Iar acestea considera ca Nicoleta este singura care ar putea deslusi misterul.

Avocatul celor pe care familiile tinerelor ii considera vinovati de moartea fetelor au incercat si au si reusit sa tergiverseze din nou procesul. Au solicitat audierea de noi martori, depunerea unor probe si inscrisuri noi si chiar refacerea urmaririi penale. Mai mult decat atat unii dintre ei au cerut chiar ca sedintele sa fie secrete, afirmand ca cei pe care ii reprezinta au fost defaimati.

La iesirea din sala de judecata mamele si rudele celor trei fete au rabufnit. Cu atat mai mult cu cat patronul restaurantului in care si-au pierdut viata pare mai linistit ca niciodata.

Parintii fetelor considera insa ca pe langa administratorul care a dispus construirea in mod ilegal a unei mansarde, locul in care au si murit fetele, la fel de vinovati ar fi si pompierii care nu ar fi intervenit la timp.

Pana pe data de 4 martie avocatii vor trebui sa depuna la dosar toate solicitarile pe care le-au facute la termenul de pe 25 februarie, iar instanta va decide daca le admite sau nu. Iar pe 17 martie a fost stabilit un nou termen in procesul pe fond ocazie cu care parintii fetelor spera ca judecatoarea sa inceapa audierea partilor implicate.

Redactor: Andreea Barbu